Glase / Mediassa

Tutkijamme mediassa puhumassa, kirjoittamassa ja vaikuttamassa.

elokuu 21, 2017

Yhteiskunnallinen eriarvoisuus voi purkautua monella tavalla

Glasen tutkija Pirjo Pöllänen reflektoi Karjalan tutkimuslaitoksen blogissa Turussa tapahtuneen verityönkaltaisten tekojen riskin vähentämistä tulevaisuudessa. Kirjoituksessaan Pöllänen argumentoi, että suomalaisen yhteiskunnan turvallisuuden kannalta sosiaalipoliittiset keinot ovat tällä hetkellä lainsäädöllisiä toimia tärkeämpiä.

huhtikuu 28, 2017

Absurdistanin valuuttaa

Glase-tutkija Noora Kotilainen ja tutkija Saara Särmä kirjoittavat Politiikasta.fi-artikkelissaan juhlarahaan painetun pakolaislapsen kuvan ongelmallisuudesta: "Kun konteksti muuttuu hirvittävästä uutiskuvasta juhlarahaksi, teoksen katsoja hämmentyy. Päälimmäiseksi kokemukseksi jää nyrjähtänyt ja hämmästynyt olo – absurdi olo."

huhtikuu 1, 2017

Venäjän ja Valko-Venäjän otteet voivat koventua

Glase-tutkijat Veera Laine ja Kristiina Silvan kirjoittivat Helsingin Sanomien Vieraskynä-artikkelissaan Valko-Venäjän ja Venäjän viimeaikaisista mielenosoituksista, joiden taustalla vaikuttaa vaikea taloustilanne. Koska talousuudistuksiin ei löydy poliittista tahtoa, päättäjien ratkaisu tyytymättömyyteen voi olla koventaa otteitaan entisestään.

maaliskuu 29, 2017

Nuoret osoittivat mieltään Venäjällä

Glase-tutkija Veera Laine kommentoi Venäjällä nähtyjä mielenosoituksia Ilta-Sanomille. Laine muistuttaa, että valtion reaktio kansan tyytymättömyyteen ei ole vielä kokonaisuudessaan selvillä.

helmikuu 23, 2017

HS: #Turpo -kirja tarkastelee kansainvälistä tilannetta ja turvallisuuskysymyksiä arkijärjellä

Glase-konsortion viestintäasiantuntija Janne "Rysky" Riiheläisen kolumneihin perustuva kirja #Turpo – turvallisuuspolitiikan tunteet ja järki on kansalaisen näkökulma turvallisuuspoliittisiin kysymyksiin ja kansainväliseen tilanteeseen. #Turpo kattaa turvallisuuspolitiikan keskeiset alueet: historian, sodan, maanpuolustuksen, informaatiovaikuttamisen, rauhantyön, nykyisen turvallisuuskriisin, kansainväliset suuret kysymykset ja kansalaisen roolin.

helmikuu 13, 2017

Bauman: Me ja vieraat ovellamme

Glasen tutkija Noora Kotilainen käsittelee Politiikasta-lehdessä Zigmunt Baumanin tuoretta maahanmuuttoa käsittelevää kirjaa Strangers at Our Door. Baumanin mukaan retoriikka, jossa syyllisyys nykyahdingosta sysätään vieraiden harteille, uppoaa kansaan niin Euroopassa kuin Amerikassakin. Uhkia lietsova puhetapa ei kuitenkaan edes yritä ratkaista ongelmia.

tammikuu 11, 2017

Trump, Euroopan turvallisuuspolitiikka ja Suomi

Janne "Rysky" Riiheläinen, Glasen viestintäekspertti ja turvallisuuspolitiikkabloggari, kirjoittaa Ylen kolumnissa siitä, miten Trumpin valinta Yhdysvaltojen presidentiksi vaikuttaa Euroopan turvallisuuspolitiikkaan ja Suomen asemaan.

tammikuu 11, 2017

Nationalismi vavahdutti viime vuonna

Glasen Institutionaalinen valmius suomalaisessa yhteiskunnassa-tutkimusryhmän johtaja Pauli Kettunen ja tutkija Veera Laine vastasivat Suomenmaan toimittajan kysymyksiin nationalismin noususta.

Kirjoita hakusi ja paina Enter.