Glase / Mediassa

Tutkijamme mediassa puhumassa, kirjoittamassa ja vaikuttamassa.

lokakuu 31, 2017

Vallankumous vailla voittajia

Glase-tutkijat Aappo Kähönen ja Veera Laine puivat lokakuun vallankumouksen uskonnollisia vaikutuksia ja poliittista perintöä Sana-lehdessä.

lokakuu 13, 2017

Ruotsi pelasti Suomen Neuvostoliitolta

Glase-konsortion tiedotuksesta ja vuorovaikutuksesta vastaava professori Kimmo Rentola kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa, että Ruotsi pelasti Suomen Neuvostoliiton miehitykseltä pelkällä olemassaolollaan.

lokakuu 9, 2017

Venäjän presidentinvaalit lähestyvät

Venäjän tulevat presidentinvaalit ovat oikeastaan vaalien imitointia, koska Putinille ei ole uskottavia vastaehdokkaita, Glasen tohtorikoulutettava Veera Laine kirjoittaa Ydin-lehdessä.

elokuu 21, 2017

Yhteiskunnallinen eriarvoisuus voi purkautua monella tavalla

Glasen tutkija Pirjo Pöllänen reflektoi Karjalan tutkimuslaitoksen blogissa Turussa tapahtuneen verityönkaltaisten tekojen riskin vähentämistä tulevaisuudessa. Kirjoituksessaan Pöllänen argumentoi, että suomalaisen yhteiskunnan turvallisuuden kannalta sosiaalipoliittiset keinot ovat tällä hetkellä lainsäädöllisiä toimia tärkeämpiä.

huhtikuu 28, 2017

Absurdistanin valuuttaa

Glase-tutkija Noora Kotilainen ja tutkija Saara Särmä kirjoittavat Politiikasta.fi-artikkelissaan juhlarahaan painetun pakolaislapsen kuvan ongelmallisuudesta: "Kun konteksti muuttuu hirvittävästä uutiskuvasta juhlarahaksi, teoksen katsoja hämmentyy. Päälimmäiseksi kokemukseksi jää nyrjähtänyt ja hämmästynyt olo – absurdi olo."

huhtikuu 1, 2017

Venäjän ja Valko-Venäjän otteet voivat koventua

Glase-tutkijat Veera Laine ja Kristiina Silvan kirjoittivat Helsingin Sanomien Vieraskynä-artikkelissaan Valko-Venäjän ja Venäjän viimeaikaisista mielenosoituksista, joiden taustalla vaikuttaa vaikea taloustilanne. Koska talousuudistuksiin ei löydy poliittista tahtoa, päättäjien ratkaisu tyytymättömyyteen voi olla koventaa otteitaan entisestään.

Kirjoita hakusi ja paina Enter.